De kers is inheems op het eiland Java in Indonesië en Maleisië. Ze zijn net als tafelkersen, maar ze smaken veel beter en zijn veel groter. U kunt ze vinden in etnische winkels of in veel supermarkten. Ze worden ook verkocht op de fruitmarkten hier in de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten zijn ze vooral in de grotere steden verkrijgbaar, al zijn ze aan een opmars bezig. Ze doen hier in de Verenigde Staten steeds meer hun intrede en zijn nu heel populair.
Het oudste bewijs suggereert dat de wilde kers werd gekweekt in de Levant in 6.000 voor Christus. Kersen groeiden in het wild in Egypte, Mesopotamië, Ethiopië, Afghanistan en India. Ze werden voor het eerst geteeld in China in ongeveer 500 AD. De kers was een van de gebruiken in het primitieve Hindoeïsme.
In de middeleeuwen stond de kers bekend als de bewaarplaats voor de ziel van een profeet. In bijbelverwijzingen wordt verwezen naar de cherubijnen die de tempel van Salomo maakten. In het testament van Jacobus wordt de aartsengelachtige cherubijn genoemd als degene die de potten met al het voedsel bottelt of breekt. In het testament van Johannes de Doper wordt hij afgebeeld als degene die het lichaam van Jezus uitstort als offer voor de zonden.
De kers wordt al sinds de oudheid rond de Middellandse Zee geteeld. De olijven die in dit gebied groeien, worden gebruikt voor het maken van ingemaakte olijven. Kalamata-olijven worden gebruikt voor het maken van een zure dressing. Ze worden ook gebruikt om een drankje te maken waarvan wordt gezegd dat het heerlijk en aangenaam is. Dit wordt gemaakt van olijven, water, knoflook, basilicum, citroensap, zout en olijfolie. Dit wordt op een natuurlijke manier gemaakt en gedronken.
Dit is een traditionele Griekse salade gemaakt met rauwe ingrediënten. Het is een geweldige salade om in de frisse zomermaanden te maken.
Olijfolie, kikkererwten, basilicum, knoflook en oregano
Voor 4 personen
Ingrediënten
1/2 C Olijfolie
1 eetlepel knoflook – fijngehakt
1 Olb Oregano – gehakt
4 eetlepels kipfilet – in dunne reepjes gesneden
1 eetlepel varkenshaas – in dunne reepjes gesneden
1 builtje asperges – in lange reepjes gesneden, geserveerd met partjes citroen
1 builtje Broccoli – in lange reepjes gesneden, geserveerd met partjes citroen
1 eetlepel feta – in hapklare stukjes gesneden
Instructies
Olijfolie naar smaak
1 theelepel bereide kip
1 eetlepel asperges
1 T bosje onkruid
1 eetlepel uien
1 TRomaine sla – in ringen gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
2 theelepels boter
1 theelepel water
1 theelepel Dijon mosterd
1/2 theelepel zout
2 eetlepels alcohol
1 – 2.5 %
2 Tb Serveren met knapperig brood
1. Bak de kip in een grote pan op middelhoog vuur, met het vel naar beneden, tot ze gaar is.
2. 2. Voeg het kippenvlees toe, leg het op de salade en voeg de asperges, de hete kip en de cranberry's toe.
3. Bak gedurende 5 minuten
4. Giet over de salade, top met kip en top met cranberry's.
5. Tussen de vulling op de rand van het bord klemmen.
6. Plaats op een koekplaat en bak op 350 F, (175 C), volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. 7. Voeg geraspte sirene en hardgekookt ei toe en gebruik de keukenmachine tot het romig is.
8. Meng met de room en giet over de salade, schep goed om en serveer.